Grupp: Huvudforum

Besviken på användare

2
Ogilla!
14
Gilla!
#0   Av: Alsta » Redigera
2013-04-10 10:55:34

Måste få säga att när jag igår läste att det finns slutna grupper där folk väljer att hänga så blev jag besviken.

Självklart får alla människor göra vad dom själva gillar men med detta elittänkande känns det mer som att aktieguiden håller på att förvandlas till någon nazistliknande människa som får avgöra vem som skriver och vad dom skriver. Skriver man något som inte passar så är risken att man åker ur.

Jag trodde och hoppades att forumets användare var mognare än så. Själv kanske jag inte bidrar med grafer och vågräkning men alla här bidrar på olika sätt och finner sajtens utveckling deprimerande. Jag och många med mig tjänar också pengar (ibland) ;0)

Är också förvånad att sajtens ägare förespråkar detta. Det är ju en så kortsiktig tanke. Det blir ju inga nya användare som vill hänga här när sajten nu nästan blivit död på framsidan. Hur får man då fler användare och mer annonsintäkter. Fullt ös på framsidan lockar nya användare.

Nä, jag förespråkar samma härliga känsla som fanns på forumet förr med många härliga användare i Realtidschatten och i dom öppna trådarna.

Lite tankar från en besviken:

Ålsta

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-04-10 11:11:12

Håller helt med Ålsta, själv uppskattar jag både bull och bearinlägg och är en av de få som gått emot den åsiktsmaffia som finns, i deras initiativ att slänga ut personer som inte tycker som majoriteten. Men jag ligger lågt framöver, inte populärt att ha en annan åsikt än uppskattade skribenter som skirver populistiska inlägg.

De flesta ligger positionerade långa på något sätt, genom innehav i aktier, direkt eller i fonder. Man vill inte höra talas om någon nedgång eller om några problem i världsekonomin. I varje fall inte öppet men underliggande finns en uppskattning av ett mer varierat innehåll. Det har jag märkt genom meddelande jag fått,

Skål!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-04-10 11:17:26

Tycker också det är synd. Jag missar mycket som jag skulle vilja läsa, och det är tveksamt om jag betalar för AG bara för att ändå missa en stor del.

Sen är ju frågan om det är bra att bara omge sig med sådana med samma åsikter? Det är väl inte så utvecklande om alla går lämmeltåg i samma riktning (bildligt talat)?

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-04-10 11:21:47

Problemet här är att det finns två typer av användare som gör att det blir så:

1. Trollen och andra som "stör" kategori 2 nedan

2. Medlemmar som många ser upp till och som delar med sig och inte vill störas av ovårdat beteende ifrån andra (dessa är ibland lite väl känsliga men det spelar ingen roll eftersom alla skriver här av egen fri vilja och inte av tvång).

Jag hade föredragit att en trådskapare istället kunde välja hur en tråd kan användas:

1. Fria trådar - alla kan kommentera

2. Trådar där svaren kräver godkännande av trådskaparen alt. att "godkända" medlemmar får svara

3. Låsta trådar - endast trådskaparen får skriva

Detta möjliggör att hålla trådar renare när man så önskar men det hindrar inte att andra kommenterar det man skriver i en annan tråd eller i chaten. Trådskaparen får då helt enkelt bli bättre på att "stänga av mentalt" och ignorera oönskad feedback.

.. men detta är mina åsikter - som jag tror hade kunnat funka utan att utarma innehållet så som privata forum riskerar göra.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-10 11:31:51

Jag vet inte hur dom slutna grupperna fungerar men en tanke: Helt slutna grupper där icke gruppmedlemmar varken kan läsa eller skriva är ingen fördel för AG som forum. Slutna grupper bör kunna vara läsbara för alla eller för dom med Insider, men det kanske fungerar så redan, vet ej hur det är med grupperna o.s.v.

Att helt stänga in sig i grupper kommer ta död på forumet.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-04-10 11:32:09

Aktieguiden är ett privat aktieforum som startats av Staffan och Johan. För att verksamheten ska fungera på ett bra sätt så har de satt upp väldigt rimliga skrivregler som de som skriver på AG ska respektera. Övervakningsansvaret för att dessa regler följs ligger på medlemmarna själva. Det finns en anmälningsknapp som man kan trycka på när ett inlägg publicerats som inte följer dessa regler. Om tillräckligt många anmäler ett inlägg så kommer detta att tas bort.

Enda måttstocken för vad som är acceptabelt här på AG är således Staffans och Johans skrivregler. Påståendet att någon s. k. åsiktsmaffia skulle styra vad som får skrivas eller inte skrivas är således rent felaktigt.

De enda man ska vara besviken på är de medlemmar som inte kan respektera dessa enkla skrivregler. Det är dessa som gör att seriösa skribenter tröttnar och flyr in i slutna grupper.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-10 11:33:37

#3

Fint förslag.

Vill kommentera gällande troll och spammare. Det blir ofta så att när någon börjar trakasseras för sina åsikter, vilket kan jämstallas med mobbning, så blir denne uppretad och vill hävda sina åsikter ännu mer och det hela börjar urarta med pajkastning och spam. Till slut slängs den mobbade ut. Samma förlopp i övriga samhället där den mobbade ofta blir syndabocken.

Det blir såklart även så att vissa skibenter inte tycker om åsiktsmobbingen och blir otrevliga troll som dycker upp i strängarna.

Däför har jag förskt uppmana till att vi alla är mer toleranta mot andras åsikter och t ex inte läser trådar som vi inte gillar. Inte fan sitter jag som en fakir och plöjer igenom trådar som jag inte gillar eller är intresserad av.

Skål!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-04-10 11:41:07

#5

I chatten kan man ibland se hur man öppet diskuterar och kommer överens om att rösta bort inlägg eller kommentarer som inte gillas. Eller at man ska få bort en person helt genom att röst bort alla dennes inlägg. Är det inte åsiktsmobbing?

Det händer ibland att jag anmäler inlägg som jag tycker går över gränsen men skulle aldrig tala om det för någon eller försöka ragga andra att göra likadant.

Skål!

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-04-10 11:46:15

#7 Det är det inte så länge måttstocken är AG:s skrivregler!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-04-10 12:00:21

#8

Ja vill man kan man alltid tolka någon regel till att passa ens anmälan.

Vill avsluta med att säga att jag tycker klimatet har blivit bättre trots vad som sägs här, inte samma hysteriska drev som det var i något tidigare fall. Så det blir säkert bra framöver!

Skål!

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.